8th InsurTech Conference: Η Εθνική Ασφαλιστική και η Αρχειοθήκη παρουσιάσανε την επιτυχημένη ολοκλήρωση του μετασχηματισμού και αυτοματοποίησης της διαχείρισης ομαδικών ζημιών υγείας της Εθνικής Ασφαλιστικής με την χρήση της ιδιόκτητης πλατφόρμας «ΑΙ Flows» της Αρχειοθήκης.
H Αρχειοθήκη συμμετείχε στο 8th InsurTech Conference την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2025, με τίτλο «Insurance’s Extended Ecosystem: Digital Transformation-AI-Cyber-resilience», όπου κορυφαία στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς ανέλυσαν το παρόν και συζήτησαν για τις τάσεις, και εξελίξεις του κλάδου μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), τις πλατφόρμες blockchain και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο (Cyber-Resilience).
Σε fireside chat, με θέμα «AI in Action: Elevate CEX & Reduce Turnaround Time in Processing Insurance Claims», το οποίο συντόνισε ο Παναγιώτης Μαρκέτος, παρουσιάστηκε, από κοινού με την Εθνική Ασφαλιστική, το επιτυχημένο case study της συνεργασίας των δύο οργανισμών, όπου μέσω των υφισταμένων συστημάτων της Εθνικής Ασφαλιστικής και την εισαγωγή της ιδιόκτητης πλατφόρμας «ΑΙ Flows» της Αρχειοθήκης:
› ο χρόνος διεκπεραίωσης των αποζημιώσεων υγείας μειώνεται, από περίπου 7-14 μέρες, σε μόλις 1 ημέρα, με υψηλά ποσοστά αυτοματισμού.
› οι ασφαλισμένοι αποζημιώνονται την επομένη μέρα απολαμβάνοντας βέλτιστη εμπειρία πελάτη (CEX).
Η επιτυχία του έργου βασίστηκε στην αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) και η Μηχανική Μάθηση (Machine Learning), ενώ η υλοποίηση του έργου απαίτησε περίπου 3 μήνες. Η υλοποίηση έγινε μέσω των υφιστάμενων συστημάτων της Εθνικής Ασφαλιστικής και της εισαγωγής της πλατφόρμας «AI Flows» που έχει αναπτύξει η Αρχειοθήκη, μέσω της οποίας έχουν ήδη επεξεργαστεί περισσότερα από 10Μ ηλεκτρονικά έγγραφα, για τους πελάτες της Αρχειοθήκης.
Στην συζήτηση πάνω στις στρατηγικές και σύγχρονες λύσεις στον ασφαλιστικό κλάδο, ο Βαγγέλης Καρέλης, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Πληροφορικής (CTIO) της Αρχειοθήκης δήλωσε:
” Ξεκινήσαμε, περίπου πριν 6 χρόνια αντιλαμβανόμενοι τον τεράστιο όγκο χρήσιμης μεν, αλλά δύσκολης στην επεξεργασία πληροφορίας, που βρίσκεται στη μη δομημένη πληροφορία, στη «ψηφιακή γραφειοκρατία» δηλαδή, που ένας άνθρωπος χρειάζεται να διαβάσει πρώτα για να δράσει. Η ερώτηση ήταν σαφής: Μπορεί η ΤΝ να κατανοήσει και να επεξεργαστεί αυτόματα αυτή την πληροφορία εξοικονομώντας χιλιάδες εργατοώρες, κόστος και με τη μέγιστη ταχύτητα και ακρίβεια;
Η απάντηση με βάση τα αποτελέσματα του έργου της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι σίγουρα ΝΑΙ.
Θέλω να τονίσω ότι η συγκεκριμένη συνεργασία είναι «ψήφος εμπιστοσύνης» για την Αρχειοθήκη και μας βοηθάει να συνεχίσουμε την διαδρομή μας, με στόχο που δεν είναι άλλος, από το να αποτελέσουμε την συνειδητή επιλογή όλο και περισσοτέρων εταιρειών στην εισαγωγή ΤΝ σε διαδικασίες που αφορούν ψηφιακό έγγραφο.
Πιστεύουμε ότι διαθέτουμε την εμπειρότερη και κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα Τεχνητής Νοημοσύνης στην χώρα στον ανερχόμενο τομέα του Intelligent Document Proccessing (IDP) , έχοντας υλοποιήσει ιδιαίτερα σύνθετα έργα, διαθέτοντας έτοιμη λύση/πλατφόρμα που επιταχύνει τους χρόνους ολοκλήρωσης σημαντικών μετασχηματισμών, προσφέροντας ολιστικές λύσεις με τεχνολογίες αιχμής. Ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς ότι η Εθνική Ασφαλιστική πίστεψε στο έργο, το οποίο ξεκίνησε γρήγορα, και υλοποιήθηκε με agile τρόπο. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για εμάς να συνεργαζόμαστε με οργανισμούς που έχουν όραμα και πλάνο υλοποιήσεων με βάση την ΤΝ ”.
Παίρνοντας τον λόγο ο Αχιλλέας Σδράκας, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών (COO) της Εθνικής Ασφαλιστικής, δήλωσε:
” Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να αποζημιώνουμε δαπάνες υγείας ομαδικών ασφαλίσεων εντός 24 ωρών από την υποβολή τους, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτό αποτελεί game changer, και υλοποιήθηκε σε χρόνους ρεκόρ. Ήταν σημαντικό ότι η ομάδα της Αρχειοθήκης έσκυψε στο πρόβλημα, και ότι καταφέραμε πολύ γρήγορα να προσδιορίσουμε τις απαιτήσεις, και να υλοποιήσουμε μία disruptive λύση, εντός τριών μηνών. Είναι η πρώτη υλοποίηση, ήταν το πρώτο τεστ, και συνεχίζουμε”.